• image
  • image
  • image
  • image
  • image
U bent hier:

Veelgestelde vragen

Wat doe ik als ik een informatieverzoek heb namens een VVE?

Wanneer een VVE besluit tot het vervangen van hun kozijnelementen, dan kan het bestuur het beste direct contact opnemen met onze fabriek.

Informatie aanvraag VVE

Vaak zijn er speciale aansluitdetails nodig voor de VVE, of heeft de VVE speciale wensen voor het (in delen) vervangen van hun kozijnen en deuren. Wanneer het een groot aantal kozijnelementen betreft, dan is er vaak ook een voordeligere prijsstelling mogelijk ten opzichte van enkele woningen die hun kozijnen vervangen.

Wij vervangen kozijnen en voordeuren voor VVE’s sinds 1970 en wij hebben uitgebreide ervaring met het opstellen van bestekken en het uitwerken van tekeningen met architecten. Bij voorkeur werken wij met Beheersmaatschappijen of Administratiekantoren die de belangen van VVE’s behartigen.

 

Wanneer is een bouwvergunning nodig?

Lang niet meer voor alle gevelwijzigingen en dakkapellen behoeft een bouwvergunning te worden aangevraagd. Sinds 1 januari 2003 is de regelgeving versoepeld. Daarna is per 1 oktober 2010 de WABO (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) ingevoerd die de aanvraag van vergunningen verder versoepelt. KeurKozijn zal voor u overigens een eventueel vereiste vergunning aanvragen. U betaalt alleen de leges die de gemeente voor uw aanvraag in rekening brengt. Leges zijn een lokale belasting.

 

Wat doe ik als ik een klacht heb over KeurKozijn producten?

In uw Klantinformatiemap vindt u ook het telefoonnummer voor servicewerkzaamheden. Zo is één telefoontje voldoende om uw klacht te verhelpen.  Het nummer is: 030-287 16 75. U kunt ons ook mailen over uw klacht: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De service wordt verleend door ervaren en speciaal opgeleide servicemonteurs. Zij werken zelfstandig en zijn geen onderdeel van een montageploeg. Zij werken echter uitsluitend overdag, dus in de regel wordt met u van tevoren schriftelijk overeengekomen, wanneer zij uw klacht komen verhelpen. Helaas hebben wij geen 24 uur service 7 dagen per week, maar wij proberen uiteraard wel zo snel mogelijk uw klacht verholpen te hebben.

 

Hoe staat het met de milieubelasting van kunststof kozijnen?

KeurKozijn kozijnen minder belastend voor het milieu

Elk menselijk handelen brengt een bepaalde milieubelasting met zich mee. Het is onze verplichting deze belasting zo laag mogelijk te houden. De kern van het assortiment van KeurKozijn bestaat uit duurzame en onderhoudsarme producten.

Deze combinatie van kenmerken op zich is milieuvriendelijk. Uit het milieurapport Nieman, dat op verzoek van het Ministerie van VROM is opgesteld, blijkt dat PVC kozijnen in haar totaliteit (productie, verwerking en afbraak) voor het gebruik als gevelelement minder milieubelastend is dan hout of staal, dat voortdurend met lakken en verven onderhouden moet worden. Zo vallen oude geverfde kozijnen onder de categorie chemisch afval bij de reinigingsdiensten.

Recycling

KeurKozijn was als eerste lid van de Recycling VKG. Dit fonds wordt aangewend om gebruikte kunststof kozijnen te recyclen. Zo worden de originele bouwstoffen uit PVC weer hergebruikt. Het doel is naar een duurzamer milieu te streven. Het succes heeft recycling in 1998 tot een wet gemaakt. Kunststof kozijnen worden nu kosteloos voor 100% gerycecled.

VKG: Kunststof kozijnen nog duurzamer door recyclen
Update van Milieu Centraal over het vervangen van kozijnen
Mening toenmalig directeur Vereniging Eigen Huis.
Milieuvriendelijke receptuur PVC bij KeurKozijn

 

Hoe belangrijk is ventilatie bij nieuwe kozijnen?

In één op de drie woningen is het binnenklimaat ongezond voor de bewoners. Dat komt doordat er wel goed is geïsoleerd, maar niet voldoende wordt geventileerd. De lucht in uw woning wordt continu vervuild. Dit komt door stof, kookvocht, sigarettenrook luchtjes, haren van huisdieren enz. Deze vervuiling moet uw woning ook weer verlaten. Als dat niet gebeurt, dan ontstaat er een ziekmakende atmosfeer in huis. Voordat we onze woningen dichtstopten met tochtprofielen en isolatiemateriaal was er een natuurlijke vorm van ventilatie. De kieren en gaten zorgden voor een constante aanvoer van frisse lucht in huis.

Ventileren is een belangrijk wapen tegen vocht. Door voldoende ventilatie wordt de vochtige binnenlucht vervangen door drogere buitenlucht. Maar ook goed stoken is belangrijk, zodat het vocht in de lucht geen kans krijgt om neer te slaan op de muren en meubels. Zet de thermostaat in het stookseizoen daarom nooit lager dan 16 à 17 graden. Nu de natuurlijke ventilatie via kieren en gaten is verdwenen, moeten we dus op een meer gereguleerde manier de lucht in het huis verversen. Dit kan door middel van klepraampjes, ramen in de kierstand, roosters in ramen en deuren. Lees hier alles over de ventilatieroosters van KeurKozijn!

KeurKozijn levert standaard draaikiepramen met twee ventilatiestanden. Dan bepaalt u zelf hoeveel frisse lucht u wenst te hebben.

 

Klopt het dat er condens op HR-glas kan verschijnen?

Bij Hoog Rendement beglazing, kan het gebeuren dat zich op het buitenblad condens vormt. Dit verschijnsel kan tot klachten leiden, maar is volkomen normaal en heeft niets te maken met de kwaliteit van de betreffende ruit. Goede voorlichting hierover is op zijn plaats.

Verschijnsel condensatie
Het verschijnsel van condensatie doet zich veelal voor op enkel glas aan de vertrekzijde (= binnen, warme zijde) van de beglazing. Naast de isolerende functie van dubbele beglazing wordt het voorkomen van condensatie aan de binnenkant gezien als een van de voordelen van het plaatsen van dubbel glas. Bij HR-glas kan echter ook condensatie optreden, maar in tegenstelling tot enkel glas, dan alleen aan de buitenzijde van de beglazing.

Condensatie op drie posities
Anders dan op enkele beglazing, waar condensatie meestal aan de binnenzijde van gebouwen betreft, kan condens zich bij isolatieglas op drie verschillende posities bevinden:

1. Aan de buitenzijde van uw woning
Condensatie op HR-glas komt door het geringe warmteverlies. Gezien de hoge isolatiewaarde van HR-glas wordt de temperatuur van het buitenblad nauwelijks beinvloed door de verwarmde huiskamer. Er is dus sprake van weinig warmteverlies door de beglazing. Als er nu een temperatuurstijging van de buitenlucht plaatsvindt en er is tevens sprake van een hoge luchtvochtigheid, dan slaat de waterdamp van de buitenlucht op het glas.
Condensatie treedt voornamelijk 's ochtends vroeg op, met name in de lente en de herfst en verdwijnt vanzelf als de desbetreffende beglazing weer op omgevingstemperatuur komt. Het vormt in feite een bewijs van het goed functioneren van de extra-isolerende beglazing.

2. Condensatie tussen de beide glasbladen
Het optreden van de condensatie tussen de glasbladen duidt er op, dat de dubbelglas-eenheid lek is. Over het algemeen treedt er een vermindering van het doorzicht op en ontstaat er op den duur een onafwisbare grauwwaas op de ruit. De enige oplossing is het vervangen van de betreffende ruit. Wanneer deze verschijnselen zich voordoen binnen tien jaar na de productiedatum van de desbetreffende dubbelglaseenheid heeft garantie. De productiedatum staat op de afstandhouder tussen de glasbladen.

3. Condensatie aan de binnenzijde van uw woning
Wanneer er condensatie aan de binnenzijde van isolatieglas optreedt, heeft dit niets te maken met de kwaliteit van de ruit. Het zijn de omstandigheden binnen die ertoe leiden dat de ruit beslaat. Enkele voorbeelden voor het ontstaan van waterdamp zijn:
- een aquarium in huis
- te weinig ventilatie!
- de mens, die in een rusttoestand circa een liter water per etmaal verdampt
- het koken van maaltijden
- het drogen van de was

 

Is het belangrijk om inbraakwerende kozijnen te gebruiken?

De veiligheid van uw woning wordt niet uitsluitend, maar wel voor een groot deel, bepaald door inbraakwerende gevelelementen. Er zijn diverse onderdelen van het gevelelement die uw veiligheid bepalen. Uw veiligheid is pas compleet, wanneer al deze onderdelen voldoen aan de veiligheidseisen, want criminelen vinden snel de zwakste schakel. Verreweg de belangrijkste preventie is goed hang- en sluitwerk, een solide kozijnconstructie en inbraakwerend glas.

end faq

 
 

Zomeractie!

Zomeractie KeurKozijn

Klantbeoordelingen