• image
  • image
  • image
  • image
  • image
U bent hier:

Politie Keurmerk veilig Wonen

Met dit keurmerk kan worden aangegeven of een woning een bepaalde preventie heeft tegen inbraak. Het doel is het aantal inbraken in woningen te verminderen. Een onderdeel van dit keurmerk zijn de gevelelementen. In de afgelopen 5 jaar heeft dit keurmerk zich ontwikkeld tot een eenduidig landelijk keurmerk met ruime draagkracht binnen de kozijnbranche.

Een kozijn bestaat uit diverse onderdelen: het profiel, het hang- en sluitwerk, het vergrendelsysteem, de glaslatten, de beglazing, de rubbers en het verstevigingsmateriaal binnen het kozijnprofiel. In de loop van afgelopen jaren zijn de diverse onderdelen door de leveranciers, of kozijnverwerkers getest en gekeurd met als uitgangspunt de normen die ten grondslag liggen aan het PKVW.

Wanneer een bedrijf voldoet aan alle gestelde normen per onderdeel, dan kan dat bedrijf zeggen dat zij producten leveren met het PKVW. Bedrijven die dat niet kunnen zeggen hoeven niet per se mindere kozijnen te leveren. De specificaties van hun onderdelen zijn wellicht net zo goed of zelfs beter dan de eisen van het PKVW, maar zij zijn niet getest en zijn dus niet PKVW-waardig. Hoewel het niet aannemelijk is dat de geleverde onderdelen minder veilig zouden zijn. Overigens voldoen bepaalde gevelelementen en bepaalde groottes nu nog bij niemand aan het PKVW. Vraag uw adviseur wat er wel en niet onder valt, want het PKVW is nog steeds in ontwikkeling. 

KeurKozijn heeft altijd veel aandacht besteed aan de veiligheid van haar producten en volgde van begin af aan de richtlijnen van het PKVW. Zo leverde KeurKozijn als eerste standaard paddestoelnokken op alle kunststof ramen en deuren. Ook met de zwenkhaken was KeurKozijn de eerste op de Nederlands markt.

Wanneer u wilt weten of uw woning voldoet aan het PKVW, dan kunt u uw woning laten keuren door de politie in uw gemeente. Zij geven u het PKVW-certificaat, of melden u op welke punten uw woning nog niet voldoet aan het PKVW. 

Bekijk hier een filmpje over het Politiekeurmerk en inbraakwerende kozijnen van KeurKozijn

Wat voldoet wel en niet aan het PKVW bij kunststof gevelelementen?

 

Zomeractie!

Zomeractie KeurKozijn

Klantbeoordelingen